Articole recente

Linistea acestui inceput de campanie a fost tulburata marti seara, cind un tinar a fost batut de sustinatorii PD-L. Valerian Salavastru, candidat PNL in zona Tirgu Frumos, il acuza pe contracandidatul sau, Liviu Bulgaru, ca a lovit un tinar in timp ce dezlipea afisele PD-L. „L-au batut atit Bulgaru, cit si patronul unui bar din Tirgu Frumos. Tinarul a fost dus la Spitalul de Urgente din Iasi, fiind diagnosticat cu contuzie toraco-lombara“, a spus Salavastru. Tinarul agresat a povestit pe indelete cum s-au derulat faptele, spunind printre altele ca la Politie i s-a cerut sa nu scrie ca in incident a fost implicat Bulgaru.






Primul incident din aceasta campanie electorala a avut loc in urma cu doua seri la Tirgu Frumos. Ieri, candidatul PNL Iasi Valerian Salavastru l-a acuzat pe candidatul PD-L Liviu Bulgaru, ambii concurind în acelasi colegiu pentru un mandat de deputat, ca a batut marti seara un tinar din echipa sa de campanie. Totul a pornit dupa ce tinarul a fost prins ca dezlipea afisele reprezentantului democrat-liberal. Salavastru, care candideaza pentru un mandat de deputat în colegiul din zona Tirgu Frumos, a declarat ca Florin Zelinca, în virsta de 18 ani, a fost lovit de candidatul PD-L Liviu Bulgaru si de patronul unui bar din localitate, dupa ce tinarul a fost prins ca rupea afisele PD-L. „L-au sechestrat, l-au dus în bar, unde l-au batut. Tinarul a fost dus la Spitalul de Urgente din Iasi, apoi la Spitalul de Neurochirurgie, fiind diagnosticat cu contuzie toraco-lombara“, a declarat liberalul Valerian Salavastru. Totodata, el i-a acuzat pe politistii din Tirgu Frumos ca au facut presiuni asupra tinarului, pentru ca acesta sa declare ca a fost batut doar de patronul barului. „Voi cere o ancheta din partea Ministerului de Interne pentru a cerceta cazul de la Tirgu Frumos, pentru ca modul în care s-au comportat politistii n-a fost corect“, a spus Salavastru.

Salavastru: „Bulgaru este un «no name» politic“

Liberalul a spus ca vrea o campanie curata si ca pina acum a trecut cu vederea faptul ca Liviu Bulgaru foloseste masina de serviciu pentru a-si face campanie electorala sau ca democrat-liberalul a folosit o brosura guvernamentala pentru a-si face campanie electorala. „Bulgaru este un «no name» politic. N-am comentat pina acum si am trecut peste multe cu vederea, dar peste acest incident nu pot sa trec“, a spus Salavastru. Liberalul a spus ca se va duce la Institutul de Medicina Legala din Iasi, impreuna cu tinarul, pentru a obtine un certificat medico-legal. „Sint mihnit si tulburat. Dupa ce se termina aceasta campanie electorala, Bulgaru va ramine candidatul perdant care a agresat un copil. Este batausul numarul 1 al colegiului Tirgu Frumos“, a adaugat Salavastru. Prezent la aceeasi conferinta, Florin Zelinca, tinarul agresat marti seara în localitatea Tirgu Frumos, a recunoscut ca marti, în jurul orei 19.00, a dezlipit un afis al candidatului PD-L, fiind vazut de patronul unui bar din apropiere. „Am fost dus la barul sau, mi-a tras citeva palme, apoi l-a chemat pe candidatul PD-L, Liviu Bulgaru. Acesta m-a lovit cu pumnii si picioarele în cap si în spate“, a povestit tinarul.

Seful IPJ Iasi: „S-au intocmit dosare penale“

El a mai afirmat ca imediat au sosit politistii, chemati de oamenii lui Bulgaru, si ca a fost dus la sediul Politiei din Tirgu Frumos. „Am dat o declaratie, însa un politist a citit-o si mi-a spus sa scriu alta, spunindu-mi ca Liviu Bulgaru nu era în barul respectiv“, a afirmat Florin Zelinca. Tinarul a spus ca simpatizantii democrat-liberali care se aflau in bar i-au luat buletinul si abonamentul RATP, dar in final acesta din urma nu i-a mai fost returnat. Liviu Bulgaru sustine ca nici nu l-a atins pe tinar. „Eu eram în sediul PD-L din Tirgu Frumos si m-au sunat colegii sa-mi spuna ca au prins un tinar care îmi dezlipeste afisele. M-am dus la fata locului, am chemat Politia si atit. Eu nu l-am atins“, a spus Bulgaru. La rindul sau, seful Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, comisarul-sef Liviu Zanfirescu, a declarat ca tinarul prins ca rupea afisele PD-L a fost amendat, însa pe baza declaratiilor acestuia ca ar fi fost lovit au fost întocmite mai multe dosare penale. „Declaratiile tinarului arata ca ar fi fost lovit de o persoana. Apoi si-a schimbat declaratia, spunind ca ar fi fost mai multe persoane care l-au agresat. S-au întocmit dosare penale, dar nu pot face precizarea cine sint cei cercetati. Toate aspectele vor fi cercetate, inclusiv daca politistii din Tirgu Frumos au procedat corect sau nu. Politia este echidistanta din punct de vedere politic si nu vreau sa se interpreteze în nici un fel“, a mai spus seful IPJ Iasi.

Sursa: Jurnalul de Est



Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates