Articole recente

Băsescu acuză Guvernul de lipsă de onestitate

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, marţi, Guvernul de lipsă de onestitate, susţinând că, deşi se opune majorării salariilor profesorilor, pe masa şefului statului s-au aflat o Ordonanţă de majorare a salariilor managerilor de spitale, precum şi una care mărea de 4,4 ori salariile în ANL.

Preşedintele a declarat că vrea să facă o serie de comentarii despre onestitate. El a citat o declaraţie făcută de premierul Călin Popescu Tăriceanu în 20 iunie 2007, referitoare la majorarea pensiilor.

Declaraţia premierului, citată de preşedinte a fost: "Este ceea ce şi Guvernul îşi doreşte, dar, în acelaşi timp, trebuie să spun că ceea ce Parlamentul a fost pe punctul de a hotărî ieri nu putea fi pus în practică decât cu riscul aruncării întregii economii în aer şi a întregii evoluţii pozitive a economiei".

"Şi atunci economia României se prăbuşea, şi atunci intram în dezastru economic, dar după ce s-a înţeles cu partidele, lucrul a fost posibil", a spus Băsescu, plecând de la respectiva declaraţie a premierului.

Şeful statului a adăugat că, în baza acelei declaraţii a şefului Guvernului, a avut "inspiraţia sau neinspiraţia" să solicite fundamentarea creşterii pensiilor din punctul de vedere al susţinerii financiare.

"După ce a făcut aranjamente politice, lucrul a fost posibil, pentru că el era posibil", a spus Băsescu.

El a ţinut să dea asigurări, referitor la creşterea salariilor profesorilor, că "există resurse, problema este cine are prioritate, profesorii sau clientela politică".

Traian Băsescu a amintit, în contextul în care se referea la onestite, că a cerut o lege unitară a salarizării în domeniul public "când s-a propus creşterea explozivă a salariilor diplomaţilor".

"Nu s-a putut", a adăugat Băsescu, menţionând că abia în acest moment, când Guvernul a decis să blocheze creşterea salariilor profesorilor, s-a vorbit despre îngheţarea salariilor până la elaborarea unei legi unitare de salarizare în sistemul public.

Şeful statului a mai spus, referitor la onestitate, că săptămâna trecută a promulgat legea de aprobare a Ordonanţei 23/2007 care prevedea creşterea salariilor în domeniul sanitar între 21% şi 37%, menţionând că prin acest act normativ se acordă foarte multe sporuri managerilor de spitale.

"Aş putea trage concluzia că, după ce s-a făcut instalarea managerilor clientelari, s-au dat măriri de salarii pentru directori", a spus Băsescu.

Sursa: Mediafax



Recommended Money Makers

  • Chitika eMiniMalls
  • WidgetBucks
  • Text Link Ads
  • AuctionAds
  • Amazon Associates